Jak dotąd brak rozstrzygnięcia. KTM odpowiedziało: „to nie jest znany problem”, a jednak w tej samej formalnej odpowiedzi szukają w zapasach, aby znaleźć jeden egzemplarz do wysłania. Jest inny klient, który ma ten sam problem i w zeszłym tygodniu założył dwa zaciski do węży, aby sprawdzić, czy to rozwiąże problem i czeka, aby zobaczyć, czy to „naprawa”.
Jeśli KTM za to nie zapłaci i/lub tego nie uzna, kupuję nową część (dajcie znać, czy ktoś zna aluminiową część jako „ulepszenie”), a także zamówiłem węże Samco do pełnego zestawu 1290 SAR. Jeśli zamierzam zdjąć pompę wodną, wymienię również wszystkie węże na ulepszone, ponieważ wiadomo, że ulegają awarii, więc równie dobrze można je wymienić w tym samym czasie. Samco ma mocniejsze zaciski, które mogą rozwiązać problem.
To jedyny sposób, aby pokazać KTM, że ich część jest owalna, a nie okrągła. Odmówili nawet przyznania, że był to problem w przeszłości (co można obalić wyszukiwaniem w Internecie). Fakt, że dwóch w moim warsztacie to ma, a wy na tej stronie macie te problemy, również trudno mi uwierzyć, że to nie jest „znany problem”.
Nie jestem pewien, dlaczego KTM nie pomaga, ale zaczyna być frustrujące.
Oto jeden film z dowodem z 790:
www.YouTube.com/watch?v=KB08LIG0wN8
To wyraźnie pokazuje owal w porównaniu do poprawnego okrągłego połączenia, o którym KTM twierdzi, że nigdy nie słyszało????
Oto szybki przegląd węży Samco i dlaczego zamierzam ich użyć:
www.YouTube.com/watch?v=POj7-dyBmkg
Dajcie mi/innym znać, czy ktoś otrzyma rozwiązanie lub biuletyn serwisowy w tym procesie, ja zrobię to samo. Obawiam się, że będę musiał zapłacić z własnej kieszeni, dopóki nie będę mógł wyjąć części z roweru, zrobić zdjęcia i udowodnić, że jest zdeformowana. Nie chcę tego robić, ale mogę zapłacić za to, aby to zrobić, aby KTM nie mógł powiedzieć, że zdeformowałem to sam i że było to spowodowane tym, że nie korzystałem z technika serwisowego. Z tego powodu mogę zdecydować się na rozebranie tego i zainstalowanie węży tylko po to, aby upewnić się, że nie ma wymówki, której KTM może użyć, a także po zwrocie kosztów wszystko będzie u dealera, a nie rekompensata za czas osobisty (nie jestem pewien, czy w ogóle mogliby to zrobić)?
W każdym razie będę współpracował z dealerem w tej sprawie i będę stosował się do jego rad, ponieważ nie chcę wydać setek dolarów tylko po to, aby usłyszeć, że tego nie pokryją. To jak problem z jajkiem i kurczakiem. Nie możesz otrzymać części objętej ubezpieczeniem, chyba że możesz udowodnić, że jest wadliwa, ale aby udowodnić, że jest wadliwa, musisz wykonać pracę i ją usunąć. Następnie musisz upewnić się, że nowa część jest prawdziwa i nie jest wadliwa, więc musisz ją zamówić z wyprzedzeniem, co nie będzie objęte ubezpieczeniem, ponieważ obecnie „nie są świadomi tego problemu”.
Czy to tylko KTM, czy to standardowy problem ze wszystkimi problemami z motocyklami, które pojawiają się z gwarancją? Gdyby to był samochód, zamówiliby znaną dobrą część, po jej otrzymaniu przeprowadzili naprawę, a następnie objęliby ją gwarancją, niezależnie od tego, czy byłaby to ostateczna naprawa, czy nie. Wyeliminują tę możliwość przyczyny, a następnie przejdą do następnej, jeśli nadal będzie mały wyciek. Rozpływam się, bo jestem sfrustrowany… przepraszam, ale jeśli znajdę rozwiązanie, podzielę się nim, ponieważ nie chcę, żeby ktoś inny musiał mierzyć się z cyrkiem braku odpowiedzialności, przez który przechodzę. Podziel się również, jeśli znajdziesz klucz do zagadki.
Z poważaniem,