KTM Forums banner
21 - 40 of 68 Posts
Discussion starter · #21 ·
Więc mój numer VIN to VBKEXJ207PM303010, to 2-suwowy 250, ale nie jestem pewien, jaki model zamówić części? Wszelka pomoc byłaby mile widziana
Witamy na forum.

Twój numer VIN mówi nam co następuje:
VBK: KTM, Austria
EXJ: Enduro Cross Dirt Bike. Twój to 250EXC
2: 2-suwowy
0: Użytek na autostradzie (wczesne motocykle były wielofunkcyjne i nawet jeśli motocykl był motocyklem EXC w 1993 roku, dzisiaj trudno byłoby nam go za takiego uznać... więc ten motocykl miałby również światła zamontowane fabrycznie).
7: Cyfra kontrolna
P: Rok produkcji/montażu 1993 (znowu... P może również oznaczać 2023, ale gdyby tak było, nie pytałbyś, jaki masz motocykl...)
M: Zakład montażowy Mattighofen w Austrii
303010: Numer seryjny produkcji.

Jeśli chodzi o zamawianie części... niestety trudno będzie znaleźć nowe części OEM do Twojego motocykla, ponieważ KTM już ich nie produkuje do 30-letnich motocykli. Najlepsze, co mogę zrobić, to dać Ci listę części KTM Worlds dla wszystkich KTM. KTM Motorcycle OEM Parts, KTM World, ponieważ czasami kilka lat młodsze motocykle będą używać tych samych części. Powodzenia!!

VBKEXE4003M133393 Czy ktoś może mi pomóc? Mam ten motocykl od tak wielu lat i teraz, kiedy się przeprowadziłem, stoi już od jakiegoś czasu. Zabrałem go do warsztatów i mówią, że potrzebuję nowego gaźnika. Ale nie mogę nic znaleźć na temat tego motocykla. Przejrzałem części KTM i najbliższa rzecz do gaźnika, jaką mam, kosztuje 1500 $. Czy w ogóle warto próbować go w tym momencie uratować?

Discussion starter · #24 ·
VBKEXE4003M133393 czy ktoś może mi pomóc? Mam ten motocykl od tylu lat i teraz, kiedy się przeprowadziłem, stoi już jakiś czas. Zabrałem go do warsztatów i mówią, że potrzebuję nowego gaźnika. Ale nie mogę nic znaleźć na temat tego motocykla. Przeszukalem części KTM i najbliższa rzecz do gaźnika, jaką mam, kosztuje 1500 $. Czy warto w ogóle próbować go uratować w tym momencie?
Witaj na forum.

Zacznijmy od numeru VIN Twojego motocykla.
Twój numer VIN: VBKEXE4003M133393
VBK: KTM Austria
EX: Enduro Cross
E: Ulepszona wersja Twojego motocykla (Zauważ, że ta nie zaczyna się od A, więc to trochę zgadywanka. Ale następna wersja to F).
4: Czterosuwowy
0: Użytek na autostradzie. (Możesz zarejestrować motocykl na drogę, ma światła lub opcję dodania świateł)
0: Cyfra kontrolna
3: Rok produkcji/montażu. Twój motocykl został zmontowany w 2003 roku
M: Zakład montażowy Mattighofen
133393: Numer seryjny motocykla

Jeśli chodzi o Twój dylemat, co zrobić z motocyklem. Ma 20 lat i brzmi, jakby nie miał ciężkiego życia. Następuje wzrost popularności klasycznych motocykli/wyścigów weteranów, gdzie ścigasz się z motocyklami w podobnym wieku. Sprawdź w internecie, ile podobne motocykle kosztują dzisiaj, a możesz się zdziwić...

jest dobre miejsce, aby zacząć - link do części zamiennych KTM na ich stronie internetowej
wprowadź tutaj swój numer VIN, a zwróci podstawowe informacje, np. VBKMXN4314M366383
450 SX RACING 2004 <2004><EU><8401D5>
Próbowałem wprowadzić numer ramy/seryjny w pasku wyszukiwania KTM.SparePartsFinder, do którego podałeś link powyżej, i nie otrzymuję żadnych wyników/dopasowań/rezultatów. Mój motocykl to 500 2-suwowy z 1986 roku. Czy to możliwe, że jest za stary, aby uzyskać jakieś informacje na jego temat?

Discussion starter · #26 ·
Próbowałem wprowadzić numer ramy/seryjny do paska wyszukiwania KTM.SparePartsFinder, do którego link podałeś powyżej, i nie otrzymuję żadnych wyników/dopasowań/rezultatów. Mój motocykl to 500 2-suwowy z 1986 roku. Czy to możliwe, że jest za stary, aby uzyskać jakieś wyniki na jego temat?
Tak, Twój motocykl ma teraz prawie 40 lat... KTM zazwyczaj przestaje produkować części do modelu w wieku około 20-25 lat... Istnieją firmy, które specjalizują się w częściach do starszych motocykli. Poszukaj w Google i zobacz, co możesz znaleźć.

Discussion starter · #29 ·
Wrócę jutro i sprawdzę Twój numer VIN.
Przepraszam za opóźnienie!

Twój numer VIN: VBKEXJ207PM303010

VBK: KTM i Austria
EXJ: Enduro Cross i ulepszenie J. Wskazuje to na 200 cm3 lub 250 cm3 (sprawdź cylinder, na którym będą wybite cm3).
0: Użytek drogowy (Posiada światła)
7: Cyfra kontrolna
P: rok montażu = 1993 lub 2023
M: Zakład montażowy Mattighofen Austria
303010: numer seryjny motocykla

Twój motocykl to zatem 2-suw o pojemności 250 cm3 z 1993 roku. Jeśli chodzi o zamawianie części: Coraz trudniej jest znaleźć części do motocykli wyprodukowanych przed rokiem 2000. Polecam skontaktować się z klubem klasycznych motocykli terenowych i poprosić o pomoc w znalezieniu części. Możesz również wygooglować potrzebne części, przeszukać ebay lub kupić motocykl dawcę. Powodzenia!

Discussion starter · #30 ·
Właśnie odebrałem ten motocykl, VBKRFA4087M183994. Nie jestem pewien, co to jest rfa i nie mogę znaleźć żadnych informacji, proszę o pomoc
RFA: Przepraszam, nie mam pojęcia, co oznacza RF. Ale spodziewam się, że A wskazuje na wczesną wersję tego modelu.
4: 4-suwowy
0: Użycie na autostradzie (ma światła i prędkościomierz)
8: Cyfra kontrolna
7: Zmontowany w 2007 roku
183994: Numer seryjny motocykla

Mój numer VIN to VBKXWM238EM346680. Próbuję ustalić, czy to edycja 6-dniowa. W instrukcji poprzedni właściciel zaznaczył 6 dni, ale nie jestem pewien. Ma gaźnik Lectron i kilka innych rzeczy. Po prostu nie wiem, czy on je założył.

Discussion starter · #32 ·
Mój vin# VBKXWM238EM346680 próbuje ustalić, czy to edycja 6-dniowa. W instrukcji poprzedni właściciel zaznaczył 6 dni, ale nie jestem pewien. Ma gaźnik Lectron i kilka innych rzeczy. Po prostu nie wiem, czy on je założył
XWM: Twój motocykl to KTM 300 XC-W z 2014 roku
3: Użytek terenowy
8: Cyfra kontrolna
E: Rok produkcji. W tym przypadku 2014
346680: Numer seryjny produkcji motocykli.

Discussion starter · #34 ·
Cześć, szukam informacji o tym motocyklu, który właśnie kupiłem. Jakie informacje możecie podać VBKMXM233DM289664, bardzo wdzięczny.
Przepraszam za opóźnienie.

MX: Motocross
M: Wraz ze wzrostem tej litery wskazuje to na ulepszenia motocykla, a także często więcej KM
2:
2 suwowy
3: Off Road
3: Cyfra kontrolna
D: Rok produkcji. Albo 1983 albo 2013. (Powinieneś łatwo to ustalić...)
M: Zakład montażowy: Mattighofen.
289664: Numer seryjny produkcji motocykli.

Discussion starter · #38 ·
Cześć wszystkim! Mój numer VIN został wymazany. Ale mam numer silnika KTM EXC 200, numer silnika: 2-523*10001. Czy ktoś może mi powiedzieć, z którego roku jest mój silnik lub motocykl? Dziękuję!
Pierwsza liczba to 2, co oznacza, że silnik jest z 2002 roku. Numer 523 mówi nam, że silnik ma 200 cm3. 10001 to numer seryjny silnika.

21 - 40 of 68 Posts