KTM Forums banner
81 - 100 of 172 Posts
2031 dotyczy wszystkich lat, a 0331 dotyczy lat 2011/2012. Mój to 2013, więc przyjrzę się jednemu z nich jako podstawie; uruchomię jeden lub drugi przez jakiś czas i wypróbuję drugi, aby zobaczyć, który działa lepiej.

ponownie zmapować

Rower miał problemy z zasilaniem, kiedy go po raz pierwszy dostałem, szarpał jak drań, zmieniłem mapę i zainstalowałem pomarańczową rurę przepustnicy, teraz gładki jak jedwab. Z drugiej strony jazda na nim i przyzwyczajenie się do niego również wygładza sprawy. Pamiętam, kiedy po raz pierwszy dostałem rower, nie mogłem wrzucić go na luz, żeby uratować życie, musiałem go wyłączyć
Rower i użyj mojej ręki, teraz to żaden problem !
cześć jak ponownie zmapować mój standardowy rc8 z 2010??? żeby zatrzymać szarpanie?? cheers

Wyłącz również czujniki O2 w TuneECU, ale z seryjnym wydechem nie jest to zalecane.
Wiem, że nawet jeśli nie jest to zalecane, niektórzy próbowali i jest w porządku.

Chłopaki, mam R z 2010 roku i mam pełny wydech, filtr powietrza i płytki rozrządu z zestawu klubowego, więc myślę, że zamontuję je wszystkie na lato.

Czy mapa 2033 będzie odpowiednia dla paliwa 98 RON i standardowej kompresji, czy powinienem wybrać inną mapę?

Wyłączyłem SAS i nie mam drugiej przepustnicy.

Nie jestem inteligentny, więc potraktuj to z przymrużeniem oka. Czy wiesz, czy masz uszczelki o wyższym stopniu sprężania do głowic? Jeśli tak, powinieneś używać paliwa "track map" 100 oktanów.

Jeszcze lepiej, jeśli masz warsztat, który może to dostroić. Jeśli masz uszczelki głowicy, wierzę, że należy również ponownie ustawić rozrząd zaworów.

Cześć, mam 2014 z Akra Evo 4, filtrem powietrza K&N i zaślepkami. Mój głupi lokalny warsztat nie chce załadować mapy KTM Akra. Czy mogę więc uruchomić mapę Akra 2011/2012 (0331) z TuneECU? Nie mogę nic znaleźć dla 2013 lub 2014. Zakładam, że od 2012 roku nie było żadnych zmian? Ktoś z 2014 roku używający tej mapy? Pomoc byłaby mile widziana, po prostu nie chcę nic zepsuć :sweatdrop:

Widzę to samo z mapami PCV, ta sama mapa wydaje się obejmować lata 2011-2013.

Cześć, mam 2014 z Akra Evo 4, filtrem powietrza K&N i zaślepkami. Mój głupi lokalny warsztat nie chce załadować mapy KTM Akra. Czy mogę więc uruchomić mapę Akra 2011/2012 (0331) z TuneECU? Nie mogę nic znaleźć dla 2013 lub 2014. Zakładam, że od 2012 roku nie było żadnych zmian? Ktoś z 2014 używający tej mapy? Pomoc byłaby mile widziana, po prostu nie chcę niczego zepsuć :sweatdrop:

Widzę to samo z mapami PCV, ta sama mapa wydaje się obejmować lata 2011-2013.
14 i 15 są takie same. Ta mapa będzie działać.

Na KTM Twins i Rottweilerperformance.com znajduje się plik do pobrania dla RC8 z dolotem rottweilera i evo4. Nie wiem, czy to zadziała dla twojego rocznika, ale może warto to sprawdzić. Możesz konwertować mapy PC dla TuneECU.

Którą mapę polecilibyście mi wypróbować, wiedząc, że mam wydech jester, usunięcie czujnika SAS i O2 oraz dolot Rottweilera.

Nieważne, patrząc na to wygląda na to, że Rottweiler dostarcza mapę tylko dla silników z pojedynczą cewką z lat 2008-2010... co jest niefortunne, ponieważ nie mają nic zaktualizowanego dla nowszych modeli.

Jericho, dzięki za sprawdzenie. Z tego, co zrozumiałem, muszę wybrać pomiędzy tymi 3: 2031, 2034, 0331. Nie jestem pewien, który powinienem wypróbować jako pierwszy.

81 - 100 of 172 Posts