KTM Forums banner
21 - 40 of 60 Posts
Discussion starter · #21 ·
Czy naprawdę skończyłeś ze swoim gt?
Cóż... prawdopodobnie. Myślę, że zobaczymy, co tak naprawdę zrobię, gdy nadejdzie wiosna. W międzyczasie pozwolę motocyklowi stać, aż zrobi się wystarczająco ciepło, żeby się nim zająć. Zawsze mam mojego wiernego KLR, kiedy chcę jeździć... JEŚLI chcę jeździć.

Witaj Panie Clogan,
ale nie jestem pewien, czy pompy FI działają przy wyższych ciśnieniach, więc nie mogę powiedzieć, jak przetestować przepływ pompy w Twoim garażu - to może być zadanie warsztatowe :unsure:.
KTM wydaje się mieć specjalny ogranicznik paliwa, więc wkładają manometr i specjalny ogranicznik lub dyszę do przewodów paliwowych ze zbiornika i aktywują pompę. Szukają określonego ciśnienia. (To jak testowanie obciążenia akumulatora, obciążają pompę paliwa i oczekują określonego minimalnego ciśnienia paliwa.)

Nie znam rozmiaru dyszy ogranicznika, więc jeśli ktoś, kto wie więcej ode mnie, nie zabierze głosu, pozostaje Ci rozebranie pompy paliwa w celu sprawdzenia, czy nie ma zatorów/brudnych filtrów. (tj. rzucanie częściami.)

Dla mojego zx-10R określają dwie wartości.
1. Maksymalne ciśnienie z zablokowanym wyjściem.
2. Maksymalna objętość w czasie ograniczona.

Metoda KTM skutecznie łączy je w 1 test.

Rob

Discussion starter · #23 · (Edited)
Pamiętaj, że bateria zwykle nie wytrzymuje dłużej niż 3 lata. Jeśli Twoja bateria jest w porządku, to brzmi jak pompa paliwa/filtry pompy paliwa w pompie paliwa. Montaż pompy paliwa jest łatwy do wymiany. Nie musisz nawet wyjmować zbiornika. Po prostu opróżnij zbiornik i zdobądź nowe O-ringi. Wybrałem zespół Rottweilera (HFP - KTM 990 - 1290 - Pompa paliwa z zestawem instalacyjnym ). Najlepiej,

Doc :unsure: :unsure:
Doc:
Czy wiesz może, czy O-ring i filtr są dostępne osobno, czy tylko jako część zestawu?

A tak przy okazji, czy są dwa filtry, czy tylko jeden? Widzę tylko jeden w mojej instrukcji serwisowej i wydaje się, że jest osadzony wewnątrz zespołu pompy paliwa. Jeśli to jedyny, a filtr i O-ring nie mogą być kupione osobno, łatwiej jest wymienić cały zespół pompy na ten z zestawu.

EDIT: Nieważne; Właśnie zauważyłem osobny "Zestaw instalacyjny pompy paliwa" za 79,98 $, który zawiera O-ringi i filtr, ale bez samej pompy. Myślę, że zdecyduję się na zestaw za 129,98 $, który zawiera pompę, na wypadek gdyby moja pompa też była zła. Ponadto nie będę musiał demontować zespołu pompy, aby dostać się do starego filtra.

Nie zamierzałem się tym martwić aż do wiosny, ale wczoraj było tu 68 stopni!! (Dziś wieczorem ma padać śnieg, choć').

Dzięki!
Chet

Doc:
Czy wiesz może, czy O-ring i filtr są dostępne osobno, czy tylko jako część zestawu?

Tak, sprawdź linki do strony Rottweiler: HFP - KTM 990 - 1290 - Zestaw instalacyjny pompy paliwa. Nie musisz wymieniać pompy paliwa, jeśli nie chcesz.

A tak przy okazji, czy są dwa filtry, czy tylko jeden? Widzę tylko jeden w mojej instrukcji serwisowej i wydaje się, że jest wbudowany w zespół pompy paliwa. Jeśli to jedyny i jeśli filtr i O-ring nie mogą być kupione osobno, łatwiej jest wymienić cały zespół pompy na ten z zestawu.

Dwa filtry są dostarczane z zestawem zamiennym. Możesz kupić cały zespół pompy paliwa, ale jest droższy (348 USD): 2018 KTM 1290 SUPER DUKE GT BLACK Pompa paliwa | KTM World

EDIT: Nieważne; Właśnie zauważyłem osobny "Zestaw instalacyjny pompy paliwa" za 79,98 $, który zawiera O-ringi i filtr, ale bez samej pompy. Myślę, że zdecyduję się na zestaw za 129,98 $, który zawiera pompę, na wypadek gdyby moja pompa też była zła. Ponadto nie będę musiał demontować zespołu pompy, aby dostać się do starego filtra.

Tak, to zrobiłem. Nie wiedziałem, czy mam złą pompę paliwa.

Nie zamierzałem się tym martwić do wiosny, ale wczoraj było tu 68 stopni!! (Ma dziś wieczorem padać śnieg, chociaż').

Dzięki!
Chet
Z poważaniem,

Doc :unsure: :unsure:

Zapchany filtr paliwa brzmi bardzo prawdopodobnie. W instrukcji obsługi znajduje się ostrzeżenie przed dostaniem się jakichkolwiek zanieczyszczeń do układu paliwowego. Niezależnie od tego, jak bardzo jesteś ostrożny, brud ze zbiorników stacji benzynowych wciąż może zatkać filtr(y). Przyjaciel z przebiegiem mniejszym niż 3000 mil na nowym ZX-14R utknął w podróży. Ktoś zasugerował, żeby zdjął zbiornik i wyciągnął pompę paliwa, a kiedy to zrobił, była zatkana piaskiem. Oczyszczony i świeże paliwo i był w drodze.

Discussion starter · #26 ·
Zapchany filtr paliwa brzmi bardzo prawdopodobnie. W instrukcji znajduje się ostrzeżenie przed dostaniem się jakichkolwiek zanieczyszczeń do układu paliwowego. Niezależnie od tego, jak bardzo jesteś ostrożny, śmieci ze zbiorników stacji benzynowych nadal mogą zatkać filtr(y). Przyjaciel z mniej niż 3000 milami na nowym ZX-14R utknął w podróży. Ktoś zasugerował, żeby wyjął zbiornik i wyciągnął pompę paliwa, a kiedy to zrobił, była zatkana piaskiem. Oczyszczony i świeży paliwo i był w drodze.
Mam nadzieję, że masz rację! Spuściłem paliwo ze zbiornika zeszłej nocy (był pełny). Teraz czekam na części, zaciśnięte kciuki.

Discussion starter · #27 ·
Cóż, dostałem e-mail od Rottweilera, że mój nowy zestaw pompy paliwa został wysłany. W moim warsztacie było znośne 44° stopnie, więc usunąłem starą pompę paliwa. Dla niewprawnego oka wszystko wygląda dobrze. Sitko nie wykazuje żadnych oznak gumowania ani żadnych zatorów. Nie zdemontowałem go jeszcze, aby dostać się do właściwego filtra, więc tam może być zator. Albo wcale nie musi to być pompa paliwa/filtr. Brak rozruchu może być czymś zupełnie innym. Zobaczymy.

Discussion starter · #28 ·
Za zimno, żeby pracować dziś rano w warsztacie, więc przeniosłem się do blatu kuchennego. Zestaw Rott miał wszystko, czego potrzebowałem, a praca nad wymianą sitka, filtra, pompy i O-ringów była dość prosta. Stare sitko wyglądało na nieskazitelne, ale i tak je wymieniłem. Stary filtr był bardzo czarny, ale nie wykazywał żadnych oczywistych oznak zatkania. (Zdjęcia poniżej). W konsekwencji, to w zasadzie loteria, czy mój R&R rozwiąże mój problem z brakiem rozruchu, chyba że problemem była sama pompa. Chyba się dowiem, kiedy zrobi się trochę cieplej i ponownie zainstaluję zespół pompy w zbiorniku i wypróbuję.

Coś w paliwie spowodowało zaczernienie filtra. Jeśli był zatkany, pompa mogła się przemęczyć i nie być w stanie wytworzyć ciśnienia. Nie pamiętam, czy kiedykolwiek sprawdzałeś zapłon? Świece mają iskrę?

Niesamowite, jak mamy przewody i połączenia lutowane narażone na paliwo (lub opary przy niskim poziomie paliwa) i nie wybuchamy podczas jazdy :LOL: .........

Discussion starter · #32 ·
No cóż, do cholery!

Nowy FP (z nowym filtrem i nowym sitkiem) jest zamontowany, ale motocykl wciąż nie chce odpalić. Silnik zakaszlał raz, jakby miał odpalić, ale tego nie zrobił. Przynajmniej mam teraz FP z dożywotnią gwarancją. Za zimno, żeby się tym dzisiaj dalej zajmować. Chyba muszę poszukać iskry. Trudno to rozgryźć... jechał idealnie ostatnim razem, kiedy nim jechałem: jak błyskawica, jak zawsze. Wróciłem do domu, zaparkowałem go w warsztacie jak zawsze. Potem następnym razem, gdy jadę: brak rozruchu.

Co może pójść nie tak, gdy motocykl po prostu stoi zaparkowany w warsztacie???

Z pewnością się nad tym głowię.

Cholera, główny podejrzany mógł być niewinny :unsure:........ chyba że wtryskiwacze są również zatkane tym czarnym syfem?

Wygląda na to, że będziesz musiał zagłębić się bardziej....... wzór natrysku, iskra, luzy zaworowe, :unsure:......... Niewiele o tym wiem, ale inny użytkownik ("@Troppo") miał problemy z uruchomieniem swojego 2-letniego gen 2 GT........ zaczęło się od tego, że potrzebował 3 prób, aby się uruchomić i dawał dziwne ostrzeżenia na desce rozdzielczej (jak zbyt niskie ciśnienie w oponach, gdy tak nie było)...... najwyraźniej spowodowane wahaniami napięcia z rozrusznika (KTM Aus wymienił w ramach gwarancji).... jego motocykl działa teraz dobrze........ Wiem, dziwne, ale może jakiś element elektryczny wysyła fałszywy sygnał do mózgu? Przekaźnik, złącze, przewód..??

Sprawdź, czy oba krany paliwa są w pełni otwarte........ nie śmiej się, już się to zdarzało, ale wątpię, żebyś jeździł używając paliwa tylko z połowy zbiornika.......... :unsure:......... zaoszczędziłoby to wiele kłopotów, gdyby to było takie proste ;)

O tak, to prawda, i są dwa,,,,,, bez ściemy, mój technik KTM powiedział mi 3 lata temu, że jeśli jeden zostanie zapomniany i pozostawiony 'wyłączony', zatrzymuje przepływ równowagi, więc pompa wysysa lewą stronę do sucha, podczas gdy prawa strona (strona czujnika paliwa) pokazuje poziom paliwa, a jednak motocykl staje......... Nie będę się śmiał, ponieważ jest to tak łatwe do zrobienia po zdjęciu zbiornika......... ale nie jestem pewien co do SDR, może nie mieć rury wyrównawczej tak jak SDGT......... (y) PS Wątpię, czy to dotyczy problemu Clogana, ale......... :unsure:

Za zimno, żeby pracować dziś rano w warsztacie, więc przeniosłem się do blatu kuchennego. Zestaw Rott miał wszystko, czego potrzebowałem, a praca nad wymianą sitka, filtra, pompy i uszczelek typu O-ring była dość prosta. Stare sitko wyglądało nieskazitelnie, ale i tak je wymieniłem. Stary filtr był bardzo czarny, ale nie wykazywał żadnych oczywistych oznak zatkania. (Zdjęcia poniżej). W konsekwencji, to w zasadzie loteria, czy moja R&R rozwiąże mój problem z uruchomieniem, chyba że problemem była sama pompa. Myślę, że dowiem się, kiedy zrobi się trochę cieplej i ponownie zainstaluję zespół pompy w zbiorniku i wypróbuję go.

Ciąg dalszy nastąpi... View attachment 100502 View attachment 100503
O kurde! Postawiłbym $ na to, że to pompa paliwa... Ten filtr na ostatnim zdjęciu powinien być biały, prawda?

Po wczesnym sprawdzeniu własności, w którym wyciągnąłem zbiornik. Zapomniałem odkręcić oba krany. Uruchomił się i pracował przez kilka sekund, po czym zgasł i nie chciał się uruchomić ponownie. Na szczęście mój mózg zaczął funkcjonować zgodnie z przeznaczeniem i przypomniałem sobie, żeby odkręcić krany.

Discussion starter · #38 ·
Sprawdziłem działanie kranów jakiś czas temu, kiedy wyjmowałem zbiornik do wymiany filtra powietrza: zapomniałem je wyłączyć i paliwo wylało się na podłogę LOL.

Sprawdziłem również, że zgodnie z ruchem wskazówek zegara jest zamknięte (wyłączone); (prawoskrętne).

Teraz próbuję wymyślić, jak wciągnąć motocykl po moich rampach do przyczepy, jeśli zabiorę go do dealera. Myślę, że mógłbym spróbować sam go pchać, ale jestem starym dziadkiem i nie tak silnym jak kiedyś. Obawiam się, że go upuszczę. Sąsiedzi są w gorszej sytuacji niż ja. Może spróbuję użyć wciągarki, ale gdzie ją podłączyć?

Coś wymyślę.

Cóż, to nie jest dobra wiadomość... Sprawdź i upewnij się, że bateria jest w porządku?? Wygląda na to, że następnym krokiem jest sprawdzenie cewek i świec zapłonowych?? Albo czas na dealera KTM???

Pozdrawiam,

Doc:unsure::unsure:

21 - 40 of 60 Posts