Zainstalowałem eliminator serwa wydechu i motocykl nie wchodził na obroty powyżej 6200 obr./min. Usunięto i problem rozwiązany, odeślę go. Żadnych kontrolek błędów ani nic. Tylko wątek informacyjny.
Cześć, mam 1390sdr i zastanawiałem się, czy wiesz, czy motocykl lepiej jeździ i jak działa z eliminatorem serwomechanizmu wydechu i utrzymywaniem klapy cały czas otwartej. Czy oddycha i lepiej jeździ??? Na zdrowie. Myślę o zrobieniu tego i zastanawiałem się, jak wpłynęłoby to na działanie motocykla, gdybym to zrobił.Czy sprężyna serwomechanizmu otworzyła się czy zamknęła po odłączeniu? Zazwyczaj jest sprężynowana w jedną lub drugą stronę? Jeśli się zamknęła, może to być przyczyną problemu. Myślę, że widziałem, jak inni twierdzili, że zamyka się, chyba że usuniesz kable?
Będąc ciekawskim, szukałem odpowiedzi na moje pytanie i znalazłem to.Czy jest jakaś korzyść z usunięcia serwa i klapy, jeśli nie robisz również środkowego rury?
Trochę więcej dźwięku przy obrotach, przy których klapa zamyka się, gdy serwo jest aktywne. Wątpię, żeby nastąpiła utrata mocy. Jeśli zostawisz katalizator na miejscu, a także fabryczny tłumik, nadal będzie wystarczająco cicho. Myślę, że katalizator tłumi bardziej niż tłumik..Mam Gen 3 2020 Superduke R, jeżdżę na standardowym wydechu i katalizatorze, TYLKO z końcówką Austin.
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy użycie urządzenia heal tech i usunięcie silnika serwo spowoduje...
1. utratę mocy lub momentu obrotowego na dole, w środku lub na górze?
2. Czy jest również zauważalna zmiana w wydechu/dźwięku, na niskich, średnich lub wysokich obrotach?
Chcę tylko wiedzieć, czego się spodziewać, dzięki!
Był wątek, w którym napisano, że Heal Tech wyprodukował wadliwą partię modułów ES Eliminator i należy je zwrócić w celu wymiany.Zainstalowałem eliminator serwa wydechu i motocykl nie wchodził na obroty powyżej 6200 obr./min. Usunięto i problem rozwiązany, odeślę go. Żadnych kontrolek błędów ani nic. Tylko wątek informacyjny.
Jeśli to tylko wsuwany, możesz zostawić serwo w spokoju. Niektórzy ludzie usuwają serwo, ponieważ od czasu do czasu ulega awarii i wyrzuca kod.Dlaczego musisz cokolwiek robić z serwomechanizmem zaworu wydechowego, skoro znajduje się on przed końcówką?
Jest głośniej przy 5500 obr./min, prędkości obrotowej silnika, przy której klapa częściowo się zamyka, co zbiegiem okoliczności jest prędkością obrotową, przy której przeprowadzane są testy dźwięku Euro. Tak długo, jak skrzynka katalityczna jest na miejscu, nie będzie zauważalnej różnicy w ogólnym poziomie dźwięku. Klapa istnieje po to, aby zminimalizować poziom głośności przy prędkości obrotowej testu. Nie ma to ŻADNEGO związku z wydajnością i technicznie może nawet hamować wydajność, ponieważ jest częściową przeszkodą w wydechu. Usunięcie klapy poprzez usunięcie skrzynki katalitycznej jest częścią zmniejszenia wagi o około 15 funtów i sprawia, że ciepło resztkowe wydobywające się z silnika jest nieco bardziej znośne. I będzie głośniej na wszystkich poziomach obrotów. Samo podłączenie klucza ESE tylko uniemożliwia częściowe zamknięcie klapy przy prędkości obrotowej testu.Dzięki za odpowiedź kolego. Więc żadnej poprawy osiągów. Czy to była ładowarka???, po co to robić??, zmniejszyć wagę i bałagan może
Miałem nadzieję, że to sprawi, że dźwięk i osiągi będą lepsze. Chyba się tym nie przejmuję, dzięki.
Do jakiego motocykla odnosisz się z KT3?Potrzebujesz KT-3 dla Euro 5. Zdziwiony, że Healtech Ci tego nie powiedział.